Vin, hockey och musik i Malmö

Den som vill göra en liten resa i vår, bör satsa på att besöka Malmö. Bland annat har ett antal nya restauranger och barer nyligen öppnat. Som om det inte vore nog kommer både VM i damhockey och en deltävling i Melodifestivalen äga rum i staden.

92274-wine-glass

Nu finns chansen att nörda ner sig i vinets värld eller bara ta ett glas, i en nyöppnad vinbar i Malmö. Det är baren Pecorino som slagit upp dörrarna i en liten källarlokal på Rådmansgatan, skriver Sydsvenskan. Pecorino bar har bara plats för nio sittande gäster, men gott om viner finns det. Hela 24 viner finns alltid på plats och ingen av dem går att köpa på Systembolaget och inte heller beställas där. Ägaren själv köper in flaskorna direkt från vingårdarna och den som är ute efter att dricka ett unikt vin, kan alltså göra det här. Vinprovningar anordnas regelbundet och när man är på besök kan man läsa böcker om vin och känna på jord från de olika vinodlingarna.

Damhockey-VM i Malmö

Är man inte ett stort fan av vin, finns dock en hel del andra saker man kan hitta på i Malmö. Bland annat kommer VM i damhockey att hållas i Malmö i mars, kan man läsa på malmotown.com. Turneringen spelas på arenorna Rosengårds Ishall och Malmö Stadion och åtta länder är med i tävlingen. Det är andra gången på 25 år som mästerskapet hålls i Sverige.

”Svenska hockeyfans kommer få se Damhockey i världsklass endast ett år efter att Kanada besegrade USA i ett sista minuten avgörande av OS-finalen vilken sägs vara en av de mest spännande damhockeymatcherna någonsin.”

Med tanke på att gäster från åtta länder kommer på besök till Malmö, kan det vara hög tid att boka hotell om man vill se mästerskapet. Hotell Malmö erbjuder ett stort utbud av hotell för den intresserade.

Deltävling i Melodifestivalen

Lockar varken vin eller hockey, kommer Melodifestivalen i vanlig ordning till staden och sänder en utav deltävlingarna från Malmö Arena. På Alla hjärtans dag, den 14 februari, tävlar bland annat Magnus Carlsson, Sanne Salomonsen och den gamla Paradise Hotel-deltagaren Samir. Läs mer.

Scroll to top