Upptäck Sverige på sommaren

Sommaren är ett ypperligt tillfälle för att upptäcka Sverige och landets alla vackra platser som här utspritt. Oavsett om man bara tänker åka till ett ställe eller flera stycken, så har vi tipsen om vart kan tänkas bege sig.

Vi har tidigare skrivit om Stockholm och att det är där som de bästa hotellen finns. Men vill man uppleva annat än Stockholm i sommar är vårt avlånga land fullt av platser, orter och städer väl värda ett besök. Så in och kolla tågbiljetter eller packa bilen full med familjen och ge dig ut på vägarna i sommar, det kommer du inte att ångra!

Med Sverige som semesterland

I Sverige finns allt från lyxiga spahotell, storstadspärlor och fantastisk vildmark. I Expressen kan man läsa om 15 olika Sverigedestinationer som kommer ta dig och familjen med storm! Varför inte testa på Svensksafari med björnar i Strömsund, se medeltidshistoria och äta delikatesser på Gotland, bo i en häftig fyr på Landsort, paddla stående i Torneälven och se fantastisk natur, kolla in söta sälar i Bohuslän, bo på lyxig herrgård i Öresundsbro eller gå på pilgrimsvandring i Jämtlandsfjällen? Det finns många fler alternativ att ta i beaktning under semesterplaneringen. Dessutom finns det gott om hotell, hostel och vandrarhem att testa runt om i landet. Beroende på vilken upplevelse man vill ha eller hur stor plånboken är så kan man ändå välja och vraka bland olika boenden. Men, planera inte resan utifrån boende, välj istället boende utifrån destination. Såhär står det i Expressens artikel om resmålet fyren i Landsort:

”Checka in i självaste lotsutkiken, 40 meter över havet. Längst upp i lotsutkiksrummet är vyn vidunderlig och vid klart väder kan man se både Oxelösunds skorstenar och höghusen i Brandbergen. Landsort är ett naturmecka med släta klippor, ett imponerande fågelliv (här talar man om ”havsörnsgaranti”) och ovanliga botaniska dyrbarheter. Missa inte ett besök i Sveriges äldsta, bevarade fyr. Landsort är storslagen ytterskärgård när den är som bäst.”

Scroll to top