Tjusiga Östermalm eller Söders hjärta?

Som bekant för de flesta finns det flera olika stadsdelar i Stockholm som mer eller mindre skiljer sig från varandra.  Två av de mest välkända stadsdelarna är Östermalm och Södermalm, för den som ska besöka staden kan det vara värt att känna till vad de är kända för och deras unika sevärdheter. Vill du hitta boende i något av områdena så kan lätt hitta och boka hotellrum på Stockholmshotell.com

Östermalm

Det här området ansett som det mer exklusiva området i Stockholm och hem för Kungliga Dramatiska teatern, där de spelar olika föreställningar året runt och där man även kan boka in en guidad rundtur. Har man tur kan man möta på ett och annat teaterspöke som vandrar runt i korridorerna. Den festsugne föredrar kanske på kvällskvisten att dra ut på en krogrunda på de välkända barerna kring Stureplan som de flesta har öppet till fem på morgonen. Vill du ut till skärgården tar du lättast båten från Nybrokajen och inget förköp krävs, men var ute i god tid innan avgång. De serverar mat på båtarna men för den mer ekonomiske så är det helt okej att ta med sig egen matsäck, kanske har du köpt den i en av Östermalmshallens gourmanddiskar.

Södermalm

Söder är det gamla arbetarkvarteren i staden men har nu på senare år blivit populärt bland såväl kulturpersonligheter som hippa mediamännsikor. Vandrar du från Slussen på Götgatan möts du av en blomstrande gågata full av butiker och små barer. Du kan ta upp till vänster till Mosebacke där du på sommaren har en av Stockholms finaste uteserveringar med utsikt över Stockholms inlopp och Djurgården. Fortsätter du rakt fram på Götgatan kommer du strax fram till Medborgarplatsen där det alltid är full puls med uteserveringar på sommaren och skridskoåkning på vintern.

Nå vad väljer du? Tjusiga Östermalm eller Söders hjärta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top