Spanien i topp

När vi svenskar reser vill vi helst göra det till Spanien. Förra året gjorde vi runt 2 miljoner resor till landet. I övrigt är det andra europeiska länder som lockar och alla länder på tio-i-topp-listan ligger faktiskt i Europa.

5372082-spain-travel-polaroid-people

Vi svenskar är ett resande folk som älskar att utforska vad som finns utanför vårt lilla lands gränser. Även om vi är ganska äventyrliga och gillar att åka till länder långt bort som inte är speciellt kända för oss, har vi också en rad favoritländer dit flest svenskar åker varje år. I många årtionden har Spanien varit det land som fått flest besök av oss svenskar och förra året var inget undantag.

Vi reser till Europa

Av de 13,4 miljoner semesterresor vi gjorde utomlands förra året gick två miljoner av dem till Spanien, skriver dn.se. De andra länder som var mest besökta av oss låg också i Europa och alla länder på tio-i-topp-listan för vilka resmål som är mest populära är europeiska. Länder runt Medelhavet som Turkiet, Grekland, Italien, Frankrike, Spanien, Cypern och Kroatien hittas bland de 20 vanligaste resmålen. Två länder som inte är europeiska, USA och Thailand, har tidigare legat högt upp på listan men nu ligger länderna på elfte respektive tolfte plats. Men Spanien är alltså det mest populära landet, som nästan fördubblat sin dragningskraft de senaste tre åren. Så här ser topplistan ut över vilka länder svenskarna besöker mest.

  1. Spanien
  2. Danmark
  3. Finland
  4. Norge
  5. Storbritannien
  6. Tyskland
  7. Turkiet
  8. Grekland
  9. Frankrike
  10. Italien

Den spanskaste staden

När vi åker till Spanien är det främst Barcelona som lockar när det gäller städer. Men Madrid, Spaniens huvudstad, är även ett populärt resmål. Madrid har blivit kallad den spanskaste av alla spanska städer och alla som vill ha en stor dos av spansk kultur väljer att åka till staden. Här finns historiska monument, breda avenyer och pampiga byggnader. Även moderna shoppingstråk och mysiga kvarterskrogar. Till skillnad från vad Barcelona kan vara ibland, är Madrid en väldigt generös stad som tycker om och accepterar turister. Madrid är även väldigt bra att upptäcka till fots och man hittar alltid ett ställe att vila på om man vill fortsätta gå och inte ta taxi eller tunnelbana.

Scroll to top