Så planerar du din weekend i Uppsala

I dagens samhälle har det blivit allt vanligare att man semestrar inom Sverige. Dels på grund av den pågående pandemin men också för att många blivit mer miljömedvetna. Ibland är längtan utomlands så stor att man överser vad Sverige har att erbjuda men många har börjat inse det nu.

Uppsala är en av Nordens äldsta städer och staden grundades redan år 1286. Det är högsätet inom Svenska kyrkan och Nordens första universitet grundades här år 1477. Det är en stad full av historia som är enkel att ta sig till och upptäcka på egen hand.

Välj boende

Woman,Using,Mobile,Phone,And,Pulling,Her,Suitcase,In,ANär det kommer till att välja boende för din weekend i Uppsala finns en del att välja mellan. För ett prisvärt alternativ rekommenderas Elite Hotel Academia i Uppsala med sitt centrala läge intill Uppsala Centralstation. Hotellet har en skybar, flertalet restauranger samt gym- och relaxavdelning. De erbjuder även lånecyklar så att du kan spara pengar på din resa. De flesta sevärdheter i Uppsala finns inom cykelavstånd och staden har många bra cykelvägar att cykla på. Uppsala är Sveriges största stad men ger ändå intrycket av att vara en småstad, vilket enbart förhöjer mysfaktorn när man går eller cyklar runt på stadens gator.

Sevärdheter

I Uppsala finns många gamla byggnader och historiska platser att besöka. De populäraste sevärdheterna inkluderar Uppsala domkyrka, Fyrishov, Uppsala slott och Gamla Uppsala fornminnesområde. Du kan även gå i Carl von Linnés fotspår i hans egen botaniska trädgård där han bodde större delen av sitt liv. Om du vill ha den bästa utsikten över Uppsala ska du prova på takklättring på Uppsala slotts tak. Du får då en unik möjlighet att ta dig upp på taket och se ner på hela Uppsala.
Runt omkring i Uppsala län finns stora naturområden att upptäcka och vandra runt i. Det går bussar till de allra flesta och de är tillgängliga för allmänheten. Naturområdena erbjuder många sorters aktiviteter som kanotuthyrning, badstränder och en äventyrsbana.

Scroll to top