Resa över jul och nyår

722337-palm-tree-and-oceanVisst kan det vara skönt att åka bort under jul- och nyårshelgen, men vart ska man åka någonstans för att få ut mest av sin resa? I år har vi svenskar återigen valt bort julhetsen och väljer istället att ta oss till varmare breddgrader. De populäraste resorna går bland annat till svenskarnas paradis Kanarieöarna och till lite mer ovanliga platser i Afrika.

I år blir det en tillsynes lugn julhelg hemma i Sverige, för de flesta svenskar som fick frågan om vart de ska spendera sin jul- och nyårshelg i år har nämligen svarat att de planerar att fara utomlands. Enligt ett känt resebolag har utlandsresorna i år ökat med hela 10 % bara över jul- och nyår vilket gör att fler människor än någonsin tidigare kommer att lämna landet. Och om du är en av de svenskar som inte hunnit boka din resa ännu är ett tips att kolla in alla nedsatta resor till Spaniens semesterparadis Kanarieöarna innan de prissänkta resorna tar slut. För är det något som aldrig stannar det samma så är det priset på en resa, så se till att boka i god tid. Dock något som är sig likt även detta år är att den gamla flygplansmyten om toalettstolen.

”Du kan sugas fast på toalettstolen. MYT. Om din rumpa mot alla odds har exakt samma form som toalettstolen så skulle du i teorin kunna sugas fast om du sitter kvar när du spolar. Men det ska mycket till. Enligt Daily Mail har exempelvis det brittiska programmet Mythbusters (där man slår hål på myter) försökt utan att lyckas. – Det är en myt. Och ett tips är att även män sitter ner och kissar på flyget” läs mer här.

Scroll to top