Res till Peru

Det har blivit kallt i Sverige. Det är vinter, och minusgrader. Men det är mysigt, så här i juletider. Det tycker majoriteten av det svenska folket, men lika många tycker att det i februari/mars börjar bli jobbigt med det slaskiga och kalla vädret. Det är också då de flesta väljer att lämna Sverige för en resa till ett varmare land. Oftast är det Gran Canaria eller Thailand som lockar, det är vanliga resmål för svensken på vintern. Men ett land som inte många har besök, men som kan vara mycket värt att åka till, är Peru. Varför? Anledningarna är många, här är de tre största anledningarna till att resa till Peru:

  • Galápagosöarna. Galápagosöarna är en ögrupp som består av 19 öar, belägna i Stilla Havet. Öarna ärhav himmel kända för det sttora antalet endemiska arter och ett besök hit ger en naturupplevelse som inte går att få någon annanstans i världen. I en artikel från Svenska Dagbladet har man listat jordens mest oersattliga platser och Galapogosöarna ligger med på femte plats, tillsammans med Bergskedjan Västra Ghats, Madagaskars böljande regnskogar med fler.
  • Machu Picchu. En av de mest kända sevärdhet som är en otrolig upplevelse. För att nå dit vandrar du i fyra dagar, men det är ingenting annat än häftigt, speciellt eftersom du på vägen kan stanna för ett dopp i de varma källorna i Aguas Calientes.
  • Huacachina. En lugn och mysig by i sydvästra Peru, här bor bara omkring 100-150 människor och atmosfären är fantastisk.

Det finns självklart massvis mer att se, men just dessa bör inte missas. Mer tips om resan hittar du i den här artikeln. För att komma iväg på Galapagos turen bör du kontakta en resebyrå som kan hjälpa dig att planera resan. Det är mycket lättare och värt den eventuellt extra kostnaden som kan tillkomma. Det är inte så stora skillnader vad gäller säsong så du kan egentligen åka året om. Det är något svalare juni-november och torrare från december till maj.

 

Scroll to top