Nytt hotell i Västerås

Det händer mycket i hotell-Sverige just nu och framförallt är det i Västerås som man satsar på nya hotell. Bland annat öppnas The Steam Hotel i ett gammalt ångkraftverk och First Hotel Plaza renoveras och får nytt namn.

2212890-vasteras-utsikt-over-city-2

Nu får Västerås ett helt nytt hotell när man väljer att bygga om ett gammalt kulturminnesmärkt ångkraftverk, skriver Expressen. Hotellet kommer att ha 227 rum och man kommer även ha ett stort spa på hela 800 kvadratmeter i hotellbyggnaden. Hotellet kommer slå upp portarna i augusti nästa år och kommer att döpas till The Steam Hotel. Hela den kulturminnesmärkta exteriören har bevarats och man har även valt att bevara delar av interiören. Men för att inte göra att hotellet känns stelt och som att komma in på en fabrik har man valt att mixa de gamla fabriksdetaljerna med varmare inslag för att skapa en ”industriromantisk” stil. Den som vill läsa mer om hotellet eller någon utav de andra hotellen i staden kan googla ”Hotell Västerås” för att hitta all nödvändig info.

Ligger nära Kokpunkten

Hotellet i ångkraftverket ligger inte mitt i centrum utan en bit utanför och kanske därför inte kommer locka de som vill upptäcka staden Västerås. Men hotellet kommer däremot bli perfekt för de som vill besöka det relativt nybyggda äventyrsbadet Kokpunkten. Hotellet är nämligen beläget i direkt anslutning till badet och man hoppas på att hotellet framförallt på helgerna kan locka folk som kommer till staden just för att upptäcka det här fartfyllda och spännande äventyrsbadet. Här kan man läsa om allt vad äventyrsbadet har att bjuda på och det är bland annat riktigt snabba rutschkanor men även avslappning i en relaxavdelning och stora bassänger för simning och lek.

Gammalt hotell blir nytt

Att The Steam Hotel snart öppnar i Västerås är inte den enda stora händelsen i hotellvärlden som staden upplever just nu. På Mynewsdesk kan man läsa att First Hotel Plaza i Västerås nu kommer att ingå i Best Western och därför byter namn till Best Western Plus Hotel Plaza. Hotellet kommer nu kunna erbjuda:

  • 203 helt nyrenoverade rum.
  • En ombyggd reception, lobby och restaurang.
  • Ett SkyGym och Skyspa på våning 22.
Scroll to top