Ishotellet i Jukkasjärvi

Har du tröttnat på storstaden och de hetsiga weekendresorna? Kanske är du less på tråkiga hotellrum och en medelmåttig inredning? Du vill helt enkelt uppleva något utöver det vanliga. Tack och lov så finns det en upplevelse som väntar på just dig, och det är inte vilken upplevelse som helst.
Vad sägs som att sova i minusgrader cirka 200 km ovanför polcirkeln? Föreställ dig ett stort hotell byggt av bara is och snö, där har du nämligen Ice Hotell, det berömda Ishotellet i Jukkasjärvi. På Ice hotell kan du bo från december månad fram till i slutet av april, då midnattssolen sakta men säkert börjar urholka både väggar och tak.

Ice hotell är ett fullt fungerande hotell med allt man kan önska sig som gäst. Här finns både en Restaurang och bar, som båda erbjuder en upplevelse i sig. På Absolut Icebar kan du avnjuta en exotisk drink medan du minglar med resten av gästerna.
Föredrar du däremot att avnjuta din drink i en varmare miljö, ja då är det bara att bege sig till Ice hotell Lounge. Här kan du till och med bara kura upp dig i en varm härlig fåtölj och njuta av en god bok, eller varför inte beställa in en god smörgås med lax eller en god kaffedrink?
Den tredje baren är lokaliserad under Icehotell Restaurant och går under namnet N´ce bar. Baren har öppet endast under kvällstid, men är då alltid bemannad med en skicklig bartender som kan få en Mojito att framstå som mellanmjölk. Men det kanske mest lockande med just N´ce bar är att det finns en champagnebar där gästerna kan njuta av en god aperitif innan middagen.
Så oavsett om det är hotellets originalitet som lockar eller de kulinariska upplevelserna, så kommer du inte att bli besviken. Här finner du världsunika upplevelser vad gäller natur, konst och boende. Ice hotell är helt enkelt något utöver det vanliga och bör inte missas av någon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top