En hotelltrött resandes tankar

Om man som jag spenderar mer än 50 nätter per år på hotell får man andra prioriteringar än om man åker på semester till Mallorca en gång om året. En del i det är att hela spänningsmomentet försvinner, det är inte ett dugg spännande att bo på hotell om det är något man måste göra snarare än en del av en upplevelse. Jag tänkte i den här krönikan dela med mig av mina tankar kring vad som är en bra hotellupplevelse.

Det allra första är att jag faktiskt inte bryr mig särskilt mycket om lyx. Jag gillar hög standard på ett hotell men lyx bekommer mig knappast. Det behöver inte vara guldkranar, det behöver inte ligga en flaska vin på kylning och vänta när man kommer in på rummet men det behöver vara bra. Ett smutsigt rum kan inte räddas av fantastisk service eller små mutor i form av choklad eller fruktkorgar. Det kan verka konstigt att man inte har lika höga krav på flärd när man bor ofta på hotell men det handlar faktiskt inte om det. Jag kommer till ett hotell i första hand för att sova och då kan det kvitta med champagne, jag vill ju ändå inte sitta och dra i mig en pava i ensamheten på mitt rum.

Därför är också sängen viktig. Om man spenderar mycket tid i hotellsängar betyder det att en dålig säng gör att man en ganska stor del av sitt liv sover riktigt dåligt. Kudden är också viktig och här snålas det enormt, många hotell har undermåliga kuddar av någon besynnerlig anledning. Förutom sängen och renligheten spelar room servicen och TV:n roll. Jag vill kunna anlända sent till rummet, få mig en bra hamburgare eller bookmaker toast och slå på TV:n och hitta någon bra TV-kanal. Jag bryr mig inte så mycket om film och jag är aldrig beredd att betala för att se på något, jag vill bara ha 20 min standard-TV innan jag somnar.

Sist men inte minst, det ska finnas gratis trådlöst Internet. Om det inte finns trådlöst nät så är det ruskigt dåligt om de tar betalt för det så tycker jag att det är unket. Det kostar i princip inget att sätta upp en trådlös router och när man nästan alltid betalar över tusenlappen för en natt kan det gott ingå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top