Bo under vattnet i Afrika

Sugen på att testa något nytt? Till exempel att bo under under vatten? Det är möjligt om du tar dig 250 meter bortom den tanzaniska ön Pemba Islands kust. Där finns det nämligen ett nytt hotell som ligger under vattnet. Så här beskrivs det i Svenska Dagbladet:

Rummet, eller lägenheten, består av tre våningar där centraldäcket vid havsnivån har ett loungeutrymme, toalett och dusch. En trappa upp ligger den 80 kvadratmeter stora takterrass och fyra meter under Indiska oceanens vågskvalp hittar vi byggets höjdpunkt – sovrummet med panoramafönster mot undervattensvärldens tropiska fiskar och vackra korallrev.

Att det låter magiskt är det inget snack om, och en blir ju otroligt sugen på  att bo det här fantastiska hotellet. Det är faktiskt Svenska investerare bakom projektet, och ett liknande hotell finns utanför Västerås – vilket är häftigt, men långt ifrån lika häftigt som att bo under vattnet i Afrika. På hotellet finns det nu också små ovanliga fiskarter som vald det skyddande huset som boplats och gjort sig hemmastadda. Hur häftigt är inte det?

Mycket att göra i Afrika

Om du är ute efter en cool hotellupplevelse är det här helt klart värt ett besök. Sen kan du ju göra mycket annat kul i Afrika också, så försök hinna med så mycket roligt som möjligt när du redan är där. En smart sak är att boka på toppafrika.se, så kan du skräddarsy resan så som du önskar med deras hjälp.

Om du väljer att åka till Tanzaniska är här lite andra saker du också borde göra:

  • Missa inte chansen att åka på Safari! Elefanter, lejon, flodhästar, antiloper och mängder av andra spännande djur att spana på när du åker runt på safari. Det är en once in a lifetime experience som du helt klart inte får missa!
  • Åk till sagolika Zanzibar och sola på de vita stränderna och bada i det klarblå vattnet. Det är en paradisö i indiska oceanen med tropisk grönska och en djungel av kokospalmer.
  • När du är i Zanzibar får du inte missa att besöka öns huvudstad och dess äldre delar som Stone Town. Det är ett charmigt virrvarr av gränder, basarer och stenhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top