Barcelona – en av världens roligaste städer

Alla som ska åka någonstans i vår, gör rätt i att åka till Barcelona. De många sevärdheterna, det soliga vädret och den goda maten lockar folk från hela världen.

1118140-unfinished-gothic-cathedral-sagrada-familia-in-barcelona-spain

Barcelona har blivit utsedd till en utav de roligaste städerna i världen, rapporterar Dagens Nyheter. 1 800 städer har deltagit i undersökningen där olika faktorer, som till exempel klubbar, shopping, aktiviteter och ölpriser varit avgörande för rankingen. Den här undersökningen är baserad på analyser av information på flera olika sajter som Yelp och Tripadvisor, samt en opinionsundersökning med nästan 2 000 deltagare. Barcelona hamnar på nionde plats.

Några måsten i Barcelona

Med tanke på att staden får besök av ungefär 7,5 miljon turister varje år, borde man ha förstått att staden är väldigt rolig att besöka. Många väljer att åka dit för att Barcelona bjuder på både stadsliv och strandliv i ett. På grund av de många aktiviter som finns och det härliga vädret, är det även ett populärt resmål för konferensresor. På http://www.travel2.se/konferensresor-utomlands/barcelona kan man boka sin nästa konferensresa till just Barcelona. När man besöker Barcelona finns det en del saker som man verkligen inte får missa och SvD har tipsat om några av dem:

  • Antoni Gaudí har stått för mycket av arkitekturen i staden. Några av hans verk som man måste spana in är hans ofullbordade kyrka Sagrada Familia, parken Parc Güel, Xasa Mila och Casa Battlló.
  • Alla fotbollsintresserade bör besöka fotbollsstadion Camp Nou, där klubben FC Barcelona spelar sina hemmamatcher.
  • Barcelonas mest kända gata La Rambla är nästan ett måste för förstagångsbesökaren och den lär man inte heller missa om man är inne i staden.
  • Vill man gå på museum är två klassiska museer Mirómuseet och Picassomuseet.

Barcelonas alternativa stadsdel

Vill man komma iväg från turistcirkusen ett tag och njuta av det mer tillbakalutade Barcelona, bör man besöka stadsdelen Grácia. Här kan man hitta små shoppinggator, soliga torg och kreativa miljöer. Detta är verkligen Barcelonas alternativa stadsdel där man kan shoppa från inhemska designers och här har de ekologiska produkterna verkligen slagit igenom. I slutet av augusti varje år hålls stadsfesten Festa major De Grácia. Under de åtta dagar som festen håller på, ges olika gatuframträdanden och konserter. Läs mer.

Scroll to top