Att resa med djur – går det ens?

I takt med att allt fler skaffar husdjur, blir det även allt vanligare många väljer att ta med sin hund eller katt på resan. Detta är oftast inga problem men man måste alltid dubbelkolla med både flygbolaget som man reser med och hotellet man ska bo på att det är ok och så att de hinner förbereda för er resa och ankomst. Nästan alla hotellkedjor i Sverige har rum som är anpassade för boende med djur, speciellt hund. Det är viktigt att andra gäster på hotellet inte störs om hunden till exempel skäller, och rummen kan därför ofta vara placerade på hotellets hörn eller lite mer avskärmat från resterande hotellrum.

Utomlands brukar det heller inte vara några som helst problem att ha med sig djur, bara man säger till vid bokningen. Där får man dessutom ofta ta med sig hunden till hotellets matsal vid frukost, lunch och middag. I Sverige måste dock hunden stanna på rummet när det är dags för husse och matte att äta. I alla fall om måltiden ska intas på hotellet.

När det gäller att flyga med djur så är det jätteviktigt att man kollar flygbolagets regler innan man bokar resan. Oftast går det bar att ha med sig små djur, som katt eller liten hund, i bur i kabinen, om flygbolaget accepterar buren som handbagage. Större hundar får oftast resa i en bur i lastrummet. Viktigt är då att hunden har så pass stor bur att den kan både röra sig och stå upp. Prata med flygbolaget om alla regler och tips för hur din hund flyger på bästa och mest bekväma sätt.

Scroll to top